אז מה באמת אוכלים?
לכל שלב בדיאטת 17 הימים, ישנם מזונות מותרים שונים, המפורטים ברשימות, אותם ניתן למצוא בספרות ובאתר האינטרנט של הדיאטה. יחד עם זאת ניתן לסקור כמה קווים כללים מנחים:
- חלבונים. בשלב הראשון ההמלצה היא להקפיד על צריכה של חלבון רזה שמקורו בדגי סלמון, סול, טונה ו/או אמנון, חזה עוף, חזה הודו וביצים. הצמחונים או הטבעונים יחליפו חלבונים מן החי בחלבון מן הצומח על בסיס טופו וסויה. ככל שמתקדמים בשלבי הדיאטה, מגוון החלבונים המותרים הולך וגדל.
- בגזרת הירקות ניתן לצרוך בשלב הראשון ארטישוק, אספרגוס, פלפל, ברוקולי, כרוב, גזר, כרובית, סלרי, כרוב ניצנים, מלפפונים, שום, שעועית ירוקה, חסה, בצל, עגבניות,, כרשה, תרד, פטריות ופטרוזיליה.
- בגזרת הפירות מומלצת צריכה של פירות דלי סוכר כמו: תפוחים, פירות יער מכל סוג, תפוזים, אפרסקים, אגס, ענבים ושזיפים.
- כמו כן ניתן לצרוך יוגורט ללא סוכר, קוטג', כרוב כבוש, ובגזרת השמנים שמן זית ושמן פשתן.
- תבלינים ורטבים ניתן לצרוך בכמות קטנה, כאשר חלק מהרשימה כוללת רוטב סלסה, סויה, קטשופ, שמנת ללא סוכר, ריבות ללא סוכר ועוד.
המחזור השלישי שמתחיל ביום ה- 35 מאפשר לשלב מגוון רחב יותר של פירות ודגנים שונים, ואפילו חטיף של 100 קלוריות, אבל מנגד מגביל את צריכת החלבונים, וודאי תשמחו לדעת כי השלב הרביעי מאפשר חריגות קלות לקראת סוף השבוע של אלכוהול ומאפים.